Gå til innhold

Rykende fersk antologi

– Det ligger mye svette, tårer og nervøs latter i disse sidene, skriver Forfatterstudiets redaksjon i en pressemelding om den ferske antologien.

Lørdag 25. mai lanserte andreårsstudentene ved forfatterstudiet antologien Det er sol og mamma må vannes på Amtmandens i Tromsø. Antologien består av 17 tekster, alle utdrag fra skjønnlitterære prosjekter studentene har jobbet med dette studieåret, skriver redaksjonen i en pressemelding.

– Vi er veldig stolte av å kunne holde det ferdige produktet i hendene. Det ligger mye svette, tårer og nervøs latter i disse sidene. Nå håper vi at disse tekstene finner veien til noen som ser spirene til potensielle ferdige romaner og poesisamlinger, og som har lyst og anledning til å hjelpe forfatterne å utvikle disse videre, sier Marthe Reienes, redaksjonsmedlem i antologien.

Redaksjonen (fra venstre: Kathrin H. Hopmann, Marthe Reienes, Kristine Berg, Espen Th. Gramseth) Fotograf: Rita Mienna

Årets kull er det tiende i rekken av studenter som tar Forfatterstudium 2 ved UiT. Anne Oterholm har vært faglig ansvarlig for studiet fra og med studieåret 2013-2014, og sammen med Morten Wintervold og ulike gjestelesere har hun veiledet studentene gjennom året. 

Anne Oterholm forteller at hver student har anledning til å bidra med 10 sider til antologien, utdrag fra det manuset de har jobbet med de siste årene, og som gir unike innblikk i tematikker, motiver og sjangere som dagens forfatterstudenter, fremtidens forfattere, er opptatt av.

- Jeg anbefaler lesning av antologien på det varmeste! sier Oterholm.


Forfattere i antologien:

Andreas Tharaldsen

Emilie Haugaard

Espen Th. Granseth

Ezra Hollup

Freja Arnsbjerg

Ingrid Solhom

Janne Gill Johannesen

Kathrin H. Hopmann

Kristine Berg

Lars Johannes Ulvær

Marthe Reienes

Nina Bjordal

Prableen Kaur

Rita Mienna

Sigrid Høyforsslett Bjørbæk

Synne Solheim Gulliksen

William S. Mørch



Om forfatterstudiet ved UiT:

Etter et prøveår 1993-94 ved IKL, UiT, finansiert med 1/2 million fra Landsdelsutvalget for Nord-Norge og Namdalen, ble forfatterstudiet vedtatt som fast studietilbud i 1995. I 2004-05 ble det første påbyggingsstudiet tilbudt som et prøveår for viderekomne etter modell av Litterär gestaltning på det nyopprettede Kunstfakultet ved Göteborg Universitet. Fra 2007 ble påbyggingsstudiet tilbudt hvert annet år ved UiT, alternerende med grunnkurset, først som halvårsenhet som ga 30 studiepoeng, deretter utvidet til 60 studiepoeng.

Etter fusjonen mellom Universitetet (UiT) og Høgskolen i Tromsø (Hitos) i 2009 ble Forfatterstudiet overflyttet til Institutt for samtidskunst og skrivekunst på det nyopprettede Kunstfaglige Fakultet.

Studiet retter seg mot personer som tidligere har fulgt et forfatterstudium, og ønsker å videreutvikle skapende skriveevner. Studentene skal gjennom året arbeide med et og samme skriveprosjekt i valgfri skjønnlitterær sjanger. 

Kommentarer

Siste

Stipender til kunstnere i nord

Stipender til kunstnere i nord

Er du kunstner og bor du i Nord-Norge? Da kan du kvesse penna og spisse argumentasjonen for akkurat ditt prosjekt. 16.november er det frist for å søke på Samfunnsløftets kunstnerstipend.